Decide – Commit – Succeed

By admin Business, Lifestyle, Nutrition, Sports No Comments on Decide – Commit – Succeed

Laten we meteen ter zake komen. De meeste mensen beginnen vol inspiratie en energie aan iets nieuws, maar wanneer er iets gebeurt waardoor ze ontmoedigd worden of afgeleid geraken wordt het nieuwe project aan de kant geschoven. Vervolgens maken ze niet af waar ze aan zijn begonnen.

Ook jij bent waarschijnlijk weleens aan iets begonnen dat je niet hebt doorgezet of afgemaakt. Misschien waren het je gitaarlessen, een bepaalde sport of, zoals ik zoveel hoor, je goede voornemens voor een gezonde en fitte levensstijl te creëren. Je begon er aan, probeerde het even en toen verdween het weer uit beeld. Kortom, je begon en je stopte.

Heel vaak wordt stoppen, ten onrechte, gezien als een gebrek aan wilskracht, moed of gedrevenheid. Vaak is dit echter niet het geval! Stoppen is een gewoonte en net zoals andere gewoontes kan je er voor kiezen om deze te vervangen door een andere, een betere gewoonte. In dit geval zou doorzetten een goed alternatief zijn.

HET IS DE HOOGSTE TIJD OM TE STOPPEN MET STOPPEN!

Maar hoe doe je dat?

Voor je begint aan je nieuwe uitdaging, breng eens klaar en duidelijk in kaart wat er nodig is om dit het resultaat te bereiken. Wanneer je dit genoteerd hebt en je weet wat je moet doen, wees dan even brutaal eerlijk met jezelf en stel je de vraag: “ Ben ik bereid om het nodige werk te doen?”. Ben je niet bereid om het nodige werk te doen, pas dan je doel aan tot je op een welgemeende JA uitkomt.

Daarnaast wil je een vorm van verantwoording opzoeken. Iemand die je steunt en pusht naar je doel toe. De meest eenvoudige manier om dit te doen is een goede coach zoeken, iemand die je gefocust houdt op je doel en je helpt in de moeilijkere momenten wanneer je wilt opgeven of op zoek bent naar een excuus een easy way out.

Zodra je stopt met stoppen, kom je volledig los uit de jojowereld en blijf je in een rechte lijn op weg naar het resultaat. Zelfs al kom je onderweg obstakels tegen en vertraagt de progressie, zorgt een goede coach er voor dat je vooruit blijft gaan en je toch nog bij je bestemming aankomt, zolang je maar volhoudt en doorzet! Op deze manier kan je een werkelijk integer leven leiden en elk doel dat je vooropstelt bereiken.

Dit alles is de reden dat we bij het No Nonsense Nutrition Program kiezen voor de slogan

DECIDE – COMMIT – SUCCEED

  • Share:

Leave a comment